Om oss

KFUM Ystad » Om Oss

Om kfum ystad

Vi i KFUM brinner för att skapa möjlighet för unga att utvecklas till trygga och modiga människor, som både värdesätter sig själva och bryr sig om sig om andra. Det gör vi genom att ha en helhetssyn på människan utifrån Body, Mind och Spirit. För att vi tror att alla människor har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att utvecklas och må bra. Utifrån det skapar vi mötesplatser där unga människor kan stärkas i sig själva och utvecklas till sin fulla potential.

ORGANISATION

I Sverige samlar KFUM ca 150 föreningar och 45 000 medlemmar. Den viktigaste delen av vår organisation är våra lokalföreningar, men det finns en stödjande organisation även på regional och nationell nivå.

Guy giving thumbs up to another person who is also giving thumbs up

OM KFUM SVERIGE

KFUM Sverige är riksorganisationen för alla KFUM-föreningar och samlar nationellt 45000 medlemmar genom 150 föreningar runt om i Sverige. Vi är en partipolitisk och religiöst oberoende ungdoms- och kvinnorättsorganisation som skapar möjligheter för barn och unga att utvecklas till sin fulla potential. KFUM står för Kristliga Föreningen för Unga Människor och har funnits i Sverige sedan 1884.

Värdegrunden är basen i KFUM och handlar om en helhetssyn på människan utifrån Body, Mind och Spirit. Det betyder att vi tror att alla människor har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att utvecklas och må bra.

KFUM Sverige har också ett stort internationellt engagemang. Vi är en del av världens största och äldsta ungdoms- och kvinnorättsorganisation, YMCA och YWCA som finns 130 länder och engagerar över 70 miljoner människor. KFUM Sverige driver ett flertal projekt med partners i andra länder för att på olika sätt stärka ungdomar.

KFUM Sverige

IDÉ OCH VÄRDEGRUND

Principen om alla människors lika värde är grundläggande inom KFUM. Vi verkar för internationell solidaritet och rättvisa. Vi vill förändra ojämlika strukturer och värna om oprivilegierade grupper både i Sverige och i andra länder. Därför skapar vi mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. Det gör vi utifrån en helhetssyn på människan och genom att möta barn- och ungas aktuella behov.

Läs mer om KFUMs idé och värdegrund

Vår Historia

George Williams föddes 1821 i Genève och som ung beskrev han sig som slarvig, tanklös och gudlös. Efter en olycka skickade hans föräldrar iväg honom för att börja jobba som butiksbiträde i en klädbutik. Detta påverkade honom i positiv riktning, han engagerade sig i kyrkan och flyttade efter några år till London. På sin fritid ägnade han sig åt evangelisation bland Londons arbetarungdom. Han blev bestört av de sociala orättvisor, hårda arbetsvillkor och fattigdom han möttes av. Som alternativ till stökigt krogliv med öl och slagsmål och allmän syndfullhet startade han den 6 juni 1844 den första YMCA-föreningen.

Läs mer om hur KFUM blev KFUM
GET SOCIAL